Hoe kun je batterij van de autosleutel vervangen

Een autosleutel heeft elektriciteit nodig om een signaal naar je auto te sturen zodat deze open kan. De auto pakt dit signaal op en zorgt ervoor dat deze van slot gaat. De elektriciteit in de autosleutel wordt voorzien door een batterij. Het is belangrijk dat deze batterij eens in de zoveel tijd wordt vervangen. Zonder deze batterij kan je de auto namelijk niet zomaar open maken. Maar hoe vervang je deze batterij zonder de autosleutel kapot te maken en hoe vaak moet je dit doen?

Een autosleutel batterij vervangen, hoe doe je dat

Elke autosleutel ziet er anders uit, maar de batterij kan altijd op dezelfde manier bereikt worden bij de meeste autosleutels. Sommige autosleutels hebben een klein compartimentje aan de onderkant van de sleutel die je kan verwijderen. Hier zit vaak een platte batterij in. Vervolgens kan je deze vervangen en het compartimentje weer terug in de sleutel doen. Let goed op dat de batterij goed om zit. Als de batterij is vervangen kan je de autosleutel opnieuw testen. Als het goed is werkt deze en kan je weer een lange tijd met de nieuwe batterij autosleutel vervangen.

Het andere soort autosleutel vereist dat je de achterkant van de autosleutel openmaakt. In de meeste gevallen kan je dit met de hand doen, maar sommige modellen vereisen dat je een kleine schroevendraaier gebruikt om een of twee schroefjes los te maken aan de achterkant. Als je de autosleutel open hebt gemaakt kan je de oude batterij uit de houder halen en deze vervangen met een nieuwe batterij. Bijna alle autosleutels hebben een knoopcelbatterij. De meeste maken gebruik van het formaat CR2016 of CR2354. Dit geld echter niet voor elke sleutel, dus kijk dit goed na wanneer je de autosleutel open maakt.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterij van de autosleutel gaat vrij lang mee. In de meeste gevallen kan je er zelfs een aantal jaar mee. In de meeste gevallen geeft het systeem je ook een waarschuwing wanneer de batterij bijna leeg is. Op deze manier weet je wanneer het nodig is om de sleutel te vervangen. Dit kan je zelf doen, maar ook laten doen bij een sleutelmaker. Zo voorkom je dat je de volgende keer bij parkos staat geparkeerd in de vakantie en de deur van je auto niet kan openen.

Comments

Popular posts from this blog

Tips om een gratis advertentie te plaatsen

Gratis advertentie plaatsen: online zichtbaarheid verhogen